Skip to content Skip to footer

Grannas äppel & bistro med gårdsbutik – inhemsk äppelmust för hela slanten

Åland är Finlands äppelträdgård. Klimatet är gynnsamt med många soltimmar och en höst som dröjer sig länge kvar. I många byar står äppelträden tätt och här i den sköna skärgårdsluften får äpplena mogna på kvist. Grannas Äppel är en av de större odlingarna på Åland och vi finns i byn Västanträsk i Finström. Varje år plockar vi stora mängder äpplen för hand från våra träd. En del säljs som de är, andra pressas till en god och naturlig must.

Grannas äppel 

I den pittoreska byn Västanträsk i Finström ligger en av Ålands större äppelodlingar. Här, i Ålands äppelträdgård, får äpplena mogna i ett klimat med många soltimmar och en lång, mild höst. Den friska skärgårdsluften ger äpplena deras unika smak. Alla äpplen plockas för hand för att säkerställa bästa kvalitet.

En mångfald av äppelsorter

På Grannas äppel odlas många olika sorter, bland annat Lobo, Amorosa, Santana, Discovery, Rubinola, Zari och Jaspi. Dessa träd pryder landskapet med sina vackra blommor under våren och pryder äppeldiskarna i affärerna under äppelsäsongen.

Äppelmust – 100% äpple, inga tillsatser

Med moderna speciallager med låg syrenivå säkerställs att äppel och must håller högsta kvalitet. Äpplena plockas direkt från träden och pressas till must utan några tillsatser. Denna färskpressade äppelmust har blivit en favorit bland många. Du hittar Grannas äppelboxar i de flesta dagligvarubutiker på Åland och du hittar dem även i Finland och Sverige. 

 

 

Grannas bistro. sommar.ax

Grannas Bistro och gårdsbutik

På Grannas Bistro kan du njuta av en utsökt lunch eller middag, fika, eller helt enkelt beundra den vackra utsikten över äppelträdgårdarna. Här sitter du i charmiga, omgjorda industrilokaler och avnjuter fika tillsammans med åländska delikatesser baserade på äpplen. I Bistron finns också en gårdsbutik med godsaker. Grannas Bistro bjuder på en smakupplevelse utöver det vanliga. 

Grannas

Getavägen 1390, Västanträsk, 22 330 Tjudö, Åland
+358 457 313 5777
[email protected]
www.grannas.ax

Dela

No Post Found